ENFAMILIEHUSE

Sundt indeklima til både nybyg og renovering af enfamiliehuse

VARME OG VENTILATION TIL NYT HUS

Ventilationsanlæg i et nyt hus er en af de store udgifter, som desværre både giver for meget støj, for højt strømforbrug og risikoen for usund ventilation. Derfor har vi skabt en innovativ type ventilation til nye huse.

MEKANISK VENTILATION HAR MANGE ULEMPER

Det gældende bygningsreglement kræver, at nye huse er isolerede efter alle kunstens regler. Det er med til at holde energiforbruget i bund. Det kan vi kun støtte op om. Men de nye huse, som bygges nu til dags, bliver alligevel for tætte. Den udbredte løsning er at blæse frisk luft ind i alle husets rum ved hjælp af et mekanisk ventilationsanlæg. Men det kan have mange ulemper, som nye boligejere klager over:

Det kan være svært at dokumentere alle de oplevede ulemper ved den typiske ventilation i nybyggede huse. Men det er klart, at de fleste udbredte ventilationsanlæg både støjer mere og bruger flere ressourcer end vores ventilation – LivingBetter.

Nyt hus uden gener fra ventilation

Blandt vores kunder er Jakobsen Huse, som bygger bæredygtige typehuse. De har bygget med LivingBetter i årevis, fordi de ikke vil gå på kompromis med hverken bæredygtig ventilation eller sundt indeklima.

Vores kunder undgår at skifte filtre eller på anden måde at skulle vedligeholde et ventilationsanlæg. Og for mange er det vigtigt at slippe for den konstante summen fra ventilationsrør” – Maria Jakobsen, direktør, Jakobsen Huse.

Ud over at slippe for rørføring og de lyde, som generer nogle mennesker, er der også en stor økonomisk fordel. I Danmarks første DGNB-certificerede enfamilievilla – Villa Grenaa – er der udsigt til meget billig ventilation. I første omgang var bygherre bekymret for, at det ville blive dyrt. Men så fik han set tallene efter.

Da vi fik alle udregningerne, var det en no-brainer. Hele systemet, anskaffelsen og driften var billigere” – Dennis Friis Thaagaard.

Læs mere om Villa Grenaa her.

SUNDT INDEKLIMA I RENOVERET HUS

Vores indeklima-løsning er ikke kun velegnet til nye huse. Også ældre huse, der har behov for nye vinduer, vil få et helt andet indeklima, når de renoveres med Ventilationsvinduer. En af de typiske bekymringer ved renovering af et ældre hus med blandt andet nye vinduer er, at det bliver for tæt.

Det er en reel bekymring, for når gamle huse energirenoveres, ser man tit:

  • Dårligt indeklima

  • Høje lag af kondens på indersiden af vinduerne

  • Samlinger af mug og skimmelsvamp i hjørner og bag møbler

Men med vores strategisk utætte vinduer er gamle huse sikret en konstant strøm af frisk luft og et effektivt luftskifte. Vi rådgiver også om valget af det bedste aftræk fra bad og køkken i forbindelse med vores indeklima-tjek.

Uanset hvilken varmekilde et gammelt hus bruger i dag, kan beboerne få glæde af Living Better. Selv hvis luften slippes direkte ud fra de eksisterende aftræk, er der et mindre behov for opvarmning, fordi den friske luft er forvarmet på vej ind i huset. 

Afhængigt af niveauet af energirenovering kan det også være en god idé at installere en udsugsvarmepumpe, som kan bidrage til den eksisterende varmekilde.

Se hvordan vores koncept kan anvendes i enfamiliehuse:

LivingBetter anvendes af…

… og mange flere

GØR SUND VENTILATION TIL EN GOD FORRETNING

Du får størst glæde af vores erfaringer, hvis vi får lov at hjælpe dig fra starten af dit projekt. Fortæl os lidt om dine planer. Så kontakter en af vores indeklima-eksperter dig så snart som muligt.

[contact-form-7 id="131" title="Contact Page Form"]