KONTOR OG HOTEL

 LivingBetter sikrer sundt indeklima på kontor og hotel.

FÅ BEDRE INDEKLIMA PÅ DIT KONTOR MED LIVINGBETTER

Mange kontorer er plaget af dårligt indeklima. Det kan have mange årsager, som kan dæmpes eller helt fjernes med LivingBetter.

  • Træk

  • Kulde

  • For høj varme

  • Støj fra kolleger

  • Støj fra kontorets omgivelser

SLIP FOR STØJ PÅ KONTORET

Tidligere årtiers små kontorer var i nogen grad udfordrede af manglen på frisk luft og luftskifte. Et moderne kontor er tit ét stort rum. De har derfor færre døre, man kan lukke, og er udfordrede af støj.

Støjen kan komme fra mange kilder. Dine kolleger kan vi desværre ikke gøre noget ved. Men vi kan hjælpe med at sikre, at støjen aldrig kommer fra det ventilationsanlæg, der skulle sikre sundt indeklima på dit kontor.

Et typisk ventilationsanlæg til kontor kan være med til at skabe konflikter mellem ejendommens brugere og de ansvarlige for dens drift. Den friske luft skal blæses ind på et kontor på afbalanceret vis. Men når en medarbejder oplever støj og træk fra en indblæsning, ser man nogle gange, at “løsningen” bliver en eller anden form for blokering af udblæsningen på ventilationsanlægget. På grund af ventilationsanlæggets opbygning er det ikke hensigtsmæssigt. 

En blindgyde i metalrørene vil skabe en lomme, hvor fugt og snavs samler sig. Her har svampesporer og andet skidt gode muligheder for at formere sig og spredes til resten af kontoret.

På samme måde kan mange ventilationsanlæg til kontor slet ikke håndtere, at brugerne forsøger at lufte ud ved at åbne vinduerne. Selvom det sænker temperaturen med det samme, får det anlægget til at køre dårligere.

Vinduerne dæmper støj og giver bedre indeklima på kontoret

LivingBetter vinder frem som ventilation på kontor, fordi det giver den fleksibilitet, brugere og ejendommens administratorer har behov for. For det bør være muligt at få frisk luft og en behagelig temperatur uden at skulle arbejde i støjen fra gaden og de omkringliggende ejendomme.

Når Ventilationsvinduer slipper frisk luft ind mellem glassene. I vinduespartier ud til trafikbelastede gader vil vinduet filtrere partikler fra, så luften ledes ind i bygningen uden partikler. Vinduernes trelags-konstruktion giver desuden en lyddæmpende effekt. 

Vinduerne kan sagtens åbnes efter behov. Men de fleste brugere oplever, at de får rigelige mængder frisk luft uden at gøre det, og derfor slipper de for valget mellem overophedning og ødelagt koncentration på grund af støj udefra.

Ventilationen foregår uden rørføring. Luftskiftet på kontor sikres i stedet gennem de lovpligtige aftræk. Det kan dog også suppleres med en centralt, indendørs placeret udsugsvarmepumpe, som trækker luften til sig og genvinder varmen. Den varme kan så bruges til at opvarme kontoret eller til varmt vand i hanerne.

NYE VINDUER TIL KONTORER MED EN ARKITEKTONISK HISTORIE

Når ældre kontorbygninger skal have nye vinduer, kan det let gå galt. Mange steder har gamle, flotte ejendommes brugere fået sundt indeklima på bekostning af den oprindelige arkitektur. Det hjælper vi med at undgå.

Ud fra arkitekternes oprindelige tegninger kan vi hjælpe med at genskabe bygningens udtryk og samtidigt sikre effektiv ventilation og luftskifte. For eksempel har vi hjulpet Kræftens Bekæmpelse med at skifte gamle og utætte vinduer – som tilmed stjal lys – til moderne vinduer i arkitekt Kay Otto Fiskers snit. 

Resultatet er vinduer, som i deres udtryk passer til det historiske Finsensinstituttets bygninger. Funktionelt passer de til en moderne arbejdsplads, hvor der er computere på alle skriveborde og behov for grundig ventilation.

Læs mere om, hvordan effekten opleves hos Kræftens Bekæmpelse her.

Ventilation der giver dig flere etager og rum

Vores ventilation giver dig ikke kun den bedste ventilation på kontorer. Økonomien gør det også til det oplagte valg til dig, der udvikler ejendomme. I nybyggede etageejendomme skal der afsættes meget plads til rørføring, så ventilationsanlæggene kan blæse luft ind i alle rum. Den plads kan spares væk. 

Når du bygger højt nok, vil du kunne udnytte den sparede plads i loftet til at tilføje flere anvendelige kvadratmeter inden for byggeriets tilladte højde – eller blot give ejendommen et eksklusivt præg med højt til loftet på hver etage. Altså kan du enten få højere lejeindtægter eller give dine lejere en fornemmelse af eksklusivitet i dit nye byggeri.

Go Hotel i København fik i deres nybyggede hotel plads til et ekstra dobbeltværelse på hver eneste etage ved at bruge vores løsning til ventilation. De øgede lejeindtægter kommer oven i sparede omkostninger på etableringen og driften af ventilation. 

I ventilation med LivingBetter er der indbygget genvinding af varme til varmt vand i gæsternes badeværelser. Erfaringerne fra nybyggeriet var så gode, at hotellet også efterfølgende valgte LivingBetter i renoveringen af en ældre bygning.

Se eksempler på brug af LivingBetter:

Kontakt os i dag for gratis rådgivning om dit indeklima og ventilation – uanset om du skal bygge nyt eller renovere.

LivingBetter anvendes af…

… og mange flere

GØR SUND VENTILATION TIL EN GOD FORRETNING

Du får størst glæde af vores erfaringer, hvis vi får lov at hjælpe dig fra starten af dit projekt. Fortæl os lidt om dine planer. Så kontakter en af vores indeklima-eksperter dig så snart som muligt.

[contact-form-7 id="131" title="Contact Page Form"]