INDEKLIMA

Med LivingBetter er enhver bygning garanteret en konstant strøm af frisk og forvarmet luft.

FÅ ET GODT INDEKLIMA I HJEMMET OG PÅ ARBEJDSPLADSEN

Når du vil sikre et sundt indeklima i nye bygninger eller ved renoveringer, er LivingBetter den oplagte løsning. Du bliver helt fri for dårligt indeklima uden at ty til nogen af de dyre lappeløsninger, der er så velkendte i byggebranchen. 

Mange entreprenører forsøger at sikre det gode indeklima med omfattende ventilationsanlæg. Det kræver rørføring i store dele af bygningen, hvilket ofte er meget omkostningskrævende. Og så er vi ikke begyndt at tale om driften endnu. De fleste anlæg bruger meget strøm på ventilation og varmestyring.

SÅDAN SIKRER LIVINGBETTER SUNDT INDEKLIMA

Et sundt indeklima kræver ofte store mængder af frisk luft. Med LivingBetter er enhver bygning garanteret en konstant strøm af frisk forvarmet luft. Luften bliver både forvarmet og renset for ca. 70% af alle mikropartikler – uden at vinduet kræver strøm.

Kilden til den friske luft er Ventilationsvinduet. Det består af en dobbeltkonstruktion, hvor luften føres op imellem to glas. Den konstante strøm af frisk luft gennem vinduet sikrer tilførsel af frisk luft til bygningen og et simpelt aftræk sørger for, at varmen, fugten og den udåndede kulilte kan komme ud igen. Alternativt trækkes luften ned i en varmepumpe, hvor energien genvindes til produktion af varmt brugsvand og vandbåren gulvvarme.

MANGE MODERNE BYGNINGER HAR FOR HØJ LUFTFUGTIGHED

Vores bygningsreglement forpligter os til at gøre nye byggerier meget tætte. Det er godt, fordi det sænker vores behov for opvarmning. Men det er et velkendt fænomen at denne tæthed tit opleves som at opholde sig i en kæmpe plastikpose. 

Beboelse og aktiviteter i en bygning hæver luftfugtigheden. I ældre bygninger med gamle vinduer sørger utætheder for at luften skiftes gennem utæthederne, men når der renoveres med nye vinduer og bygningen gøres tæt opstår der typisk fugtproblemer. Dette imødegås gennem installation af ofte dyre ventilations anlæg som også kombineres med solcelle løsninger for at holde energiforbruget nede. Living Better giver derimod den unikke mulighed for at kombinere sund ventilation med lavt forbrug.

LivingBetter sikrer godt indeklima og lavt forbrug på kontorer og i boliger

I årenes løb har vi hjulpet entreprenører, rådgivere og arkitekter med at opnå det bedste indeklima i både nybyggeri og renoveringer. Kræftens Bekæmpelses hovedsæde på Østerbro er et af de større renoveringsprojekter. Her hjælper vi med at sikre en arbejdsplads uden træk og med betydeligt nedsat varmeforbrug. Samtidigt bringer de nye vinduer bygningens udtryk tilbage til det, arkitekten tegnede i sin tid. Vi arbejder altid projektbaseret – det vil sige vi kan skræddersy løsningen med den type vinduer man ønsker og er ikke afhængige af kun at kunne bruge standardvinduer.

Læs mere om renoveringen af Kræftens Bekæmpelses hovedkontor.

Især i typehuse er indeklimaet mere udfordret end nogensinde før. Og det har ellers stået slemt til i årtier. Typehuse har siden 1960’erne været meget dårligt isolerede, så beboerne var plagede af træk og højt energiforbrug. Det har ændret sig med de seneste årtiers krav til tæthed i bygningsreglementet. Men de tætte huse har ført nye problemer med sig med typisk dårligt indeklima. 

Typehusfirmaer som Jakobsen Huse bruger LivingBetter til at sikre bygherrerne et sundt indeklima og rekordlavt forbrug i bæredygtige typehuse. Blandt de glade kunder er Johannes Damsgaard-Bruhn, som har en behagelig temperatur i sit hus hele året rundt – uanset om der er 20 graders frost udenfor, eller han arbejder på sit hjemmekontor oppe under taget midt om sommeren. Læs om hans indeklima her.

Læs også om hvordan LivingBetter har gjort det muligt for bygningskonstruktør-studerende at løse en hidtil umulig indeklima-udfordring.

Se flere af vores referencer:

GØR SUND VENTILATION TIL EN GOD FORRETNING

Du får størst glæde af vores erfaringer, hvis vi får lov at hjælpe dig fra starten af dit projekt. Fortæl os lidt om dine planer. Så kontakter en af vores indeklima-eksperter dig så snart som muligt.

[contact-form-7 id="131" title="Contact Page Form"]