Til dig, der har Ventilationsvinduet

INFORMATION, VEJLEDNING OG GUIDES

Ventilationsvinduet sikrer bedre indeklima og mindre energiforbrug

Få optimal funktion af Ventilationsvinduet med minimal vedligeholdelse

Almindelig rengøring

af glas og overflader

Ventiler i toppen af ventilationskammeret

Må gerne rengøres ved f.eks. aftørring eller støvsugning. Ellers skal de ikke røres.

Ventil i bunden af ventilationskammeret

Må gerne rengøres ved f.eks. aftørring eller støvsugning. Filter må gerne tages ud og skylles.

De indvendige ventiler skal være åbne

Husk at åbne de indvendige ventiler i toppen af vinduet, hvis de er blevet lukket (se ventilåbningsskemaet i håndbogen)

Læs håndbogen om Ventilationsvinduet

Alt, hvad du skal vide om Ventilationsvinduet

Trin for trin

Gennem de indbyggede luftindtag i bunden ledes frisk luft ind mellem ruderne, hvor den forvarmes med solens kraft og det naturlige varmetab fra bygningen gennem den inderste rude.

Den forvarmede luft stiger op gennem vinduet og bliver lukket ind i bygningen gennem den termostatiske ventil øverst i vinduet.

Automatisk udluftning døgnet rundt

Ventilationsvinduet sikrer en konstant tilførsel af frisk og forvarmet luft helt automatisk – uden traditionel udluftning. Dette medfører et bedre indeklima og minimerer risikoen for fugt og skimmel. Samtidig reduceres energiforbruget i bygningen.

Rengøring af vinduet

Selvom teknikken i Ventilationsvinduet er avanceret, kræver vinduet kun almindelig rengøring og vedligeholdelse

Åbning af vinduesrammer

Den indvendige vinduesramme i træ eller alu er hængslet i siden og kan let åbnes eller afmonteres, hvis der er behov for rengøring mellem ruderne.

Til åbning af alurammer anvendes den medfølgende nøgle. Skyd låsen op og brug nøglen til at åbne rammen. Brug ikke skruetrækker elller lignende, da dette kan beskadige rammen.

Rengøring af luftkanaler

Luftkanalerne mellem ruderne er dækket af riste, som sidder fast med en magnetlås. I det daglige kan ristene støvsuges og aftørres. Risten i bunden kan løftes ved brug af nøglen. Dette giver adgang til et insektfilter, som kan tages ud og skylles med sæbevand. Risten i toppen af vinduet skjuler den termostatiske ventil, som ikke kræver løbende justeringer eller vedligehold men blot støvsugning og let aftørring et par gange om året. Husk altid at åbne de indvendige ventiler igen, hvis de har været lukket.

Rengøring af overflader

Vinduets indvendige overflader kan aftørres med en fugtig klud og tåler alle former for almindelige rengøringsmidler. Udvendige overflader bør vaskes mindst to gange årligt med rent vand tilsat et rensemiddel for at fjerne støv, insekter og andet skidt.

Rengøring af aluramme

Den indvendige alu-ramme kan være forsynet med en støtte-klips, som skal klikkes af før åbning af ramme. Husk at sætte dem på igen, da de er med til at gøre rammen helt tæt.

Vinduespudsning indvendigt

Til pudsning af de indvendige ruder kan du med fordel anvende rent vand. Brug gerne to mikrofiberklude. Den ene skylles let op og anvendes til at vaske vinduet, mens den anden anvendes tør til aftørring.

Vinduespudsning udvendigt

Ventilationsvinduet pudses udvendigt som et almindeligt vindue. Brug lunkent vand tilsat opvaskemiddel og evt. et par dråber salmiakspiritus. Undgå at vaske vinduer i stærk sol. Silikonerester kan pudses væk med en mikrofiberklud fugtet med vand tilsat en smule eddikesyre (max 5%). Når du har pudset vinduer, bør du altid aftørre rammer og karme med en tør klud.

Vinduets opbygning

Ventilationsvinduet har en dobbelt rudekonstruktion med en 2-lags termorude udvendigt og en enkeltrude indvendigt.

Ventilationsvinduet sikrer en konstant tilførsel af frisk og forvarmet luft helt automatisk – uden traditionel udluftning. Dette medfører et bedre indeklima og minimerer risikoen for fugt og skimmel. Samtidig reduceres energiforbruget i bygningen.

Betjening

Øverst på vinduets indvendige side sidder en eller flere friskluft-ventiler, som kan lukkes f.eks. i tilfælde af kraftig storm, luftforurening, varsling af brand eller lignende.

Husk altid at åbne ventilen igen!

Ventilen bør aldrig være lukket i længere tid, da vinduet hermed mister sin ventilationseffekt, og indeklimaet forringes.

Selvkølende effekt

På varme sommerdage holder Ventilationsvinduet varmen ude.

Når udetemperaturen er over 16 C° strømmer den friske luft direkte ind gennem bypass-ventilen i toppen af vinduet, mens den varme luft mellem ruderne ledes ud i naturen. Dermed fjernes varmen og vinduet køles af.

Løbende vedligeholdelse

Hvis du passer godt på dine vinduer, kan du have glæde af dem i mange år.

Vinduer og døre bør løbende efterses og vedligeholdes. Fjern belægninger, skidt og snavs fra vinduernes overflader. Kontrollér og rengør tætningslister med almindelige rengøringsmidler. Kontroller også, at fuger mellem vinduer og vægge er ubeskadigede og slutter tæt.

Du finder mere info i vores Miniguide – download den her

Har du spørgsmål om Ventilationsvinduet, så kontakt os her

GØR SUND VENTILATION TIL EN GOD FORRETNING

Du får størst glæde af vores erfaringer, hvis vi får lov at hjælpe dig fra starten af dit projekt. Fortæl os lidt om dine planer. Så kontakter en af vores indeklima-eksperter dig så snart som muligt.

[contact-form-7 id="131" title="Contact Page Form"]