Stor begejstring og lave udgifter i nye rækkehuse

Lejerne i de 29 nye rækkehus på Lyhnes Vej i Askov ved Vejen kan se frem til at betale så lidt som 4.000 kr. om året for varme og varmt vand.

De flotte rækkehuse er næsten alle lejet ud, og der var stor interesse om projektet, da vi inviterede til åbent hus 22. september.

Projektet er skabt af JN Arkitektur og Vinding Gruppen. Askov Fuger & Træbyg har udført hovedentreprisen til topkarakter. Alle tre har tidligere besøgt byggerier med LivingBetter og indhentet erfaringer fra de entrepriser, der har berøring med systemet i et byggeri.

“Fra første gang vi så, hvordan det var bygget ind, kunne vi se, hvor enkelt det var. Når andre har fortalt mig om, hvordan det er at arbejde med, har de været lige så begejstrede, som jeg er nu. LivingBetter er et rigtigt godt system,” siger Jan Nielsen, arkitekt og indehaver af JN Arkitektur.

Hør og se mere i videoen fra dagen:

Peter Clausen fra LivingBetter taler med besøgende til åbent hus i Vejen
Et nyt Ventilationsvindue med ventiler i bunden

Billigere end fjernvarme

Fjernvarme bliver naturligt overvejet i mange bynære projekter. Men udrulningen af fjernvarmen har stadig svært ved at følge med, når driftige udviklere bygger nyt. I Vejen var det ikke muligt at få lagt fjernvarmen ind, før slutningen af 2024, hvor alle lejere for længst skulle være flyttet ind. Derfor var det helt naturligt at se på andre løsninger.

“Vi var egentlig sikre på, at vi skulle have fjernvarme i det her projekt. Men fordi det ikke var muligt, kom det til os som et guldæg, at LivingBetter ikke bare var let at installere, men også var meget bedre,”siger Jan Nielsen.

Med LivingBetter er der sikret en kombination af varmeforsyning og sund ventilation, som ifølge nye beregninger koster under 50 % i drift end fjernvarme. Og det er vel at mærke uden at man medregner udgifterne til installation af fjernvarmerør. I CO2-regnskabet sparer man cirka 35 % med LivingBetter i stedet for fjernvarme.

“Det har fuldendt det her byggeri, at vi kunne finde et system som LivingBetter. Det er meget mere enkelt end et traditionelt genvindingssystem og ændrer ikke på, at vi kan have store vinduespartier i opholdsområderne,” siger Jan Nielsen.

Tænkes ind i fremtidige projekter

En række store, veletablerede ejendomsudviklere, totalentreprenører og rådgivere lagde vejen forbi Vejen til vores arrangement. Som du kan se i videoen, fik de både en introduktion til varmepumpen, Ventilationsvinduerne, teknikken og økonomien. Og det er ikke kun de udsøgte økologiske gourmet-hotdogs, som Lakelands serverede flere end 100 af, der fik LivingBetter til at glide ned.

Flere aktører arbejder lige nu på at få LivingBetter med i deres nye boligbyggerier og renoveringer. Det gælder både JN Arkitektur, Askov Fuge & Træbyg og ejendomsudviklerne Vinding Gruppen.

“Det er fantastisk billigt og tænder rigtigt mange lejere. Så det er helt klart noget, vi vil tænke ind og få et oplæg på, når vi laver lignende projekter i fremtiden,” siger Steen Sandgaard, partner i Vinding Gruppen.

Få mere at vide om, hvordan LivingBetter kan bidrage til dine projekter:

Kontakt os for råd, vejledning og svar på dine spørgsmål.

Mennesker taler foran nye rækkehuse i Askov ved Vejen