LivingBetter fejrer 400 nye boliger og funding i Gudenåparken

LivingBetter er nu installeret i 400 nybyggede enfamilie-boliger, og det økonomiske fundament er sikret for udbredelsen af konceptet i udlandet. Det blev markeret ved et kick-off arrangement i det nye boligområde Gudenåparken i Tørring

De sidste lag tagpap var stadig ved at blive brændt på, da LivingBetter fredag eftermiddag 16. juni bød en udvalgt gruppe eksperter investorer, rådgivere og specialister fra byggebranchen velkommen til Gudenåparken. Her var de seneste tre nye rækkehuse med LivingBetter ved at blive opført. Flere deltagere kendte allerede til LivingBetter, men mange havde ikke set systemet i et nyt hus.

“Vi er meget glade for at få lov at vise gårdhavehusene i Gudenåparken frem. Her kan I se LivingBetter i brug, få svar på spørgsmål og lytte til Levebygs erfaringer med det,” sagde Peter L. Clausen, adm. direktør i LivingBetter A/S.

Blandt de fremmødte var repræsentanter for LivingBetters nye medejere, Hands-On Mikrofonden og de to lokale investorer, Allan og Torben Christensen.

Inden chefkok Michael Bøgild Jensen præsenterede dagens festlige mad og drikke, gik også Poul Horn på talerstolen. Som opfinderen bag de patenterede ventiler, som førte til udviklingen af Ventilationsvinduet og LivingBetter delte han spændende tanker.

“Solen er i bund og grund den eneste energikilde, vi har. Den skal vi sørge for at bruge, så godt vi kan,” sagde Poul Horn.

Han lovede, at der også er ny teknologi på vej, som gør den nuværende løsning endnu bedre. Herefter gik deltagerne ud i de nye huse for at høre mere om Gudenåparken og LivingBetter.

Et naturskønt område med fokus på bæredygtighed

Der er fuldt fokus på bæredygtige løsninger i Gudenåparken. Den smukke beliggenhed med udsigt til Gudenåen, egen strand og aktivitets-sø indbyder til at tænke anderledes. Derfor er LivingBetter valgt som energi- og indeklimaløsning i de første rækkehuse, der opføres på området.

Firmaet Levebyg ApS står bag projektet. Grunden er tidligere aktivitetsområde for firmaet Coastzone, som blandt meget andet drev en gokart-bane på stedet. I dag bliver de eksisterende bygninger omdannet til glæde for de kommende beboere i Gudenåparken.

De får blandt andet adgang til kontorfællesskab, gæstelejlighed, fælles værksted, fitnessrum og kreativt værksted. Det gør det lettere for beboerne at bygge mindre boliger og til sammen bruge færre ressourcer. I sin søgen efter den bedste løsning med varmepumpe har direktør i Levebyg ApS, Brian Christiansen, været igennem flere muligheder. Hans valg faldt på LivingBetter af flere årsager.

“Det er vigtigt, at vi kan leve i vores boliger. Derfor er der højt til loftet og masser af frisk luft her, selvom vi bygger mindre og forholdsvist tæt. Derfor skal der heller ikke være en udvendig varmepumpe, som brummer og skæmmer. Da jeg først havde stiftet bekendtskab med LivingBetter, gav de traditionelle løsninger ikke mening,” fortæller Brian Christiansen, direktør i Levebyg ApS.

Billigere end fjernvarme

Der er fjernvarme i området, men den blev valgt fra. Den viste sig at være dyrere for Gudenåparkens huse på grund af det faste gebyr for at være tilkoblet fjernvarmenettet.

I de nyopførte rækkehuse er der blevet ekstra højt til loftet, fordi der ikke skulle føres rør ind til ventilationen. I stedet sidder der tre Ventilationsvinduer i hvert hus og sørger for konstant tilstrømning af forvarmet, frisk luft. I teknikskabet står en højeffektiv udsugsvarmepumpe, som udnytter energien i afkastluften til både gulvvarme og varmt vand.

Deltagerne fik både vinduer, varmepumpe og indretningen at se i de unikke omgivelser. Efter rundturen gik snakken om politiske udfordringer i bygningsreglementet, energipriser og kommende projekter, hvor LivingBetter bliver tænkt ind.

Vil du også se LivingBetter i funktion? Kontakt os for en aftale.