STOR RENOVERING AF EJENDOMSFORENING

Tilbagemeldingerne fra beboerne har vist stor tilfredshed

BEBOERE I ALMENE BOLIGER ER BEGEJSTREDE FOR VENTILATIONSVINDUER

Frederikshavn Boligforening har valgt LivingBetter og fundet genvej til at sikre beboerne på Farvervej i Sæby et godt indeklima – uden store indgreb eller ændringer i de enkelte lejligheder. Beboerne udtrykker stor tilfredshed med løsningen.

Frederikshavn Boligforening har for nylig meldt ud, at de med EU-midler i hånden har sat en stor indsats i gang for at forbedre energiforhold og indeklima i godt 2.000 boliger i de kommende år. 14 af foreningens afdelinger er omfattet af de kommende projekter.

LivingBetter indgår i planerne, og afdelingen på Farvervej i Sæby har som den første fået monteret Ventilationsvinduer i boligerne.

Flere projekter er undervejs

Ventilationsvinduet har en patenteret termostatisk styring og kræver ikke fremføring af el eller andre komplekse tiltag. Undertrykket i boligen skabes gennem enkle fugtstyrede ventilatorer i køkken og bad. De skaber et kontinuerligt grundluftskifte, som forceres når der er aktivitet. Ventilationsvinduernes antal og ventil-system er indrettet til at kunne klare de moderne krav til et luftskifte på min. 0,3l/m2/t. Teknologisk Institut har på andre tilsvarende renoveringsprojekter udført målinger, som viser, at genvindingseffekten i Ventilationsvinduet medfører, at det ofte ikke kan svare sig at etablere yderligere genvinding for at holde samme energiforbrug.

Ventilationsvinduet, som er udviklet med EU-støtte, skal anvendes i flere af de kommende projekter, som Frederikshavn Boligforening sætter i gang. Her er den kommende nye elektroniskstyrede udgave af Ventilationsvinduet valgt til en del af projekterne. Dermed kan der laves zone-ventilering og samstyring med boligens øvrige energiløsninger. Resultatet er en yderligere optimering af indeklimaløsningen kombineret med opsamling af data på de konkrete registrerede forhold som temperatur, fugt og VOC-gasser, samt energiforbruget i boligerne.

Foruden i boligforeninger landet over vælges LivingBetter også i almindelige boliger, kontorer, institutioner og skoler.

Flere referencer

Mange ejendomme og boliger nyder allerede godt af et sundt indeklima og lave driftsomkostninger takket være LivingBetter.
Vi samler nogle af dem her til inspiration til dit renoverings- eller byggeprojekt.

GØR SUND VENTILATION TIL EN GOD FORRETNING

Du får størst glæde af vores erfaringer, hvis vi får lov at hjælpe dig fra starten af dit projekt. Fortæl os lidt om dine planer. Så kontakter en af vores indeklima-eksperter dig så snart som muligt.

[contact-form-7 id="131" title="Contact Page Form"]