ET SUNDERE ARBEJDSMILJØ

Kræftens Bekæmpelse har fået nye, energibesparende vinduer 

KRÆFTENS BEKÆMPELSE FÅR GODT INDEKLIMA MED LIVINGBETTER

Finseninstituttets historiske bygninger får nye vinduer i arkitekt Kay Otto Fiskers ånd. Kræftens Bekæmpelse har valgt LivingBetter til at levere Ventilationsvinduer tro mod det oprindelige udtryk.

Kræftens Bekæmpelse gik i 2019 i gang med at rette op på en arkitektonisk udåd og nogle alvorlige problemer for indeklimaet i foreningens hovedkvarter på Østerbro. Vinduerne er skiftede i på to etager kontorer, og effekten er tydelig i de gamle bygninger.

– Trækgener fra de gamle vinduer og et meget højt varmeforbrug er noget af det, vi har arbejdet på i mange år. Hver justering i én del af varmesystemet påvirker en anden del, så det er udfordrende at arbejde med driften af de gamle bygninger, fortæller Finnur Dam, driftschef hos Kræftens Bekæmpelse.

Udskiftningen af vinduer vil foregå over en årrække, fordi organisationens midler primært skal gå til forskning, forebyggelse og patientstøtte. Men medarbejderne skal også have et sundt arbejdsmiljø.

– Vi har fået positiv respons på lyset og hører ikke længere klager om træk fra kontorerne med nye vinduer, så det er positivt. Det er spændende, at vi kan få den her passive indeklimaløsning i et dansk koncept, siger Finnur Dam.

Nedbringer varmetabet

Som alle moderne vinduer har Ventilationsvinduer tre lag glas, som gør det umiddelbare varmetab lavt. Ventilationsvinduernes unikke system gør, at der ikke skal bruges meget energi på at opvarme den friske luft, der kommer ind gennem dem. Når den friske luft kommer ind, trækker den gamle, fugtige luft ud gennem bygningens eksisterende aftrækskanaler. Dermed sparer Kræftens Bekæmpelse også udgifterne til et mekanisk ventilationssystem, som vil kræve omfattende arbejde med rørføring og høje omkostninger til drift.

Ventilationsvinduet indgår i mange renoveringer af kontorer, skoler og beboelsesejendomme i hele Danmark. LivingBetter har også udviklet det komplette energi- og indeklimasystem, som gør det muligt at genvinde energien fra indeluften til varme.

Flere referencer

Mange ejendomme og boliger nyder allerede godt af et sundt indeklima og lave driftsomkostninger takket være LivingBetter.
Vi samler nogle af dem her til inspiration til dit renoverings- eller byggeprojekt.

GØR SUND VENTILATION TIL EN GOD FORRETNING

Du får størst glæde af vores erfaringer, hvis vi får lov at hjælpe dig fra starten af dit projekt. Fortæl os lidt om dine planer. Så kontakter en af vores indeklima-eksperter dig så snart som muligt.

[contact-form-7 id="131" title="Contact Page Form"]