LivingBetter gav Leif Steimle et bedre forhold til dansk vinter

Et nyt hus med LivingBetter har givet Leif Steimle og hans kone markant lavere forbrug og et bedre indeklima.

Med deres nye hus ved Gudenåen er parret også sluppet for vedligeholdelse, så de kan nyde livet mere i de smukke omgivelser.

Da Leif Steimle malede sit gamle hus for fjerde gang, besluttede han sig for, at det skulle være den sidste. Han ville sælge og flytte i noget vedligeholdelsesfrit med sin kone.

Valget faldt på en bolig i Åvejshusene – et projekt-byggeri ved Gudenåen udtænkt af Signatur Arkitekter. Husets grønne profil gav god mening for parret, der altid har vægtet hensynet til planeten højt.

“Vi har altid forsøgt at leve efter en grøn tankegang, så alt grønt og sundt er vi tiltrukket af. Derfor var vi selvfølgelig på udkig efter et hus, der var klimavenligt,” fortæller Leif Steimle.

I 2019 flyttede ægteparret ind i deres nye hus med LivingBetter, og de har været glade for det lige siden.

Skeptiske over for ventilation uden rørføring

Ægteparret kendte ikke til LivingBetter, før de begyndte at se på Åvejshusene. Derfor var de også skeptiske over, at huset skulle kunne få ventilation og varme uden rørføring eller en udvendig del til varmepumpen.

Huset eksisterede kun på papir, da de slog til. Derfor var der ikke andet for end at stole på projektet.

“I dag er vi glade for, at vi tog chancen, for det fungerer rigtigt godt. Gulvene er altid lune i hele huset, og luften er altid frisk,” siger Leif Steimle.

Ud over det behagelige indeklima har ægteparret fået en større besparelse på varmeregningen, end de havde håbet på. Det gamle hus kostede over 20.000 kroner om året i varme alene. I dag indgår ventilation og varme i deres el-regning, som typisk ligger på 5.800 kWh om året for de 150 kvadratmeter bolig.

“Derfor er vores økonomi stort set uændret, fordi vi sparer så mange penge på varmen,” fortæller Leif Steimle.

Samtidigt er ægteparret blevet fri for at bekymre sig om vedligeholdelse af varmen, fordi den passer sig selv. Termostaterne i de enkelte rum gør det let for dem at tilpasse temperatuen som i andre moderne huse.

Steimle-parret fik markant besparelser på strøm til ventilation og varme

Store vinduespartier uden dug

Udsigten til Gudenåen bliver aldrig forstyrret af dug. På grund af Ventilationsvinduernes opbygning kan der ikke dannes dug på dem. Vinduernes eget udtryk kommer heller ikke i vejen.

“Vinduespartierne er store og flotte. Man skal nærmest være byggesagkyndig for at kunne se, at de fungerer på en anden måde end almindelige vinduer. Ventilationen virker faktisk så godt, at vi ikke engang kan få spejlet eller brusevæggen til at dugge på badeværelset,” siger Leif Steimle.

Den friske luft, det sunde indeklima og den gode fordeling af varmen har været med til at give Leif Steimle et bedre forhold til den danske vinter. Om det også har med den uforstyrrede udsigt til naturen at gøre, kan han ikke udelukke.

“Tidligere var jeg meget træt af vinteren, fordi der blev så koldt i vores gamle hus. Nu er jeg blevet mere glad for den. Jeg synes, det her hus beviser, at teknologien bag LivingBetter fungerer. Også selvom man ikke selv er et teknisk geni,” siger Leif Steimle.

Hvis du ligesom Leif Steimle vil flytte i et nyt hus, kan han altså anbefale dig at tænke LivingBetter ind i projektet. Men han har også et andet råd til dig, der skal flytte til et hus med færre kvadratmeter:

“Få ryddet op i dit liv og i dine ting, så du er klar til at flytte. Så tror jeg, at man bliver mest glad for at flytte i nye omgivelser.”

Læs også Johannes og Karen fik rekordlavt varmeforbrug i nyt hus.

Ægteparret Steimle nyder deres velisolerede nye hus i Langå

Flere referencer

Mange ejendomme og boliger nyder allerede godt af et sundt indeklima og lave driftsomkostninger takket være LivingBetter.
Vi samler nogle af dem her til inspiration til dit renoverings- eller byggeprojekt.

GØR SUND VENTILATION TIL EN GOD FORRETNING

Du får størst glæde af vores erfaringer, hvis vi får lov at hjælpe dig fra starten af dit projekt. Fortæl os lidt om dine planer. Så kontakter en af vores indeklima-eksperter dig så snart som muligt.

[contact-form-7 id="131" title="Contact Page Form"]