RUSSERVINDUET

Ventilationsvinduet er oprindeligt baseret på den grundlæggende viden fra fysik – at varm luft stiger til vejrs.

Russervinduet med ventilation og lydisolation

Et russervindue er et dobbelt vindue, som kan slippe frisk luft ind og give lydisolation, uden at være åbent.

Russervinduer er et flere hundrede år gammelt koncept. Arkitekten Bartolomeo Rastrelli forfinede det i 1754, da han tegnede vinduer til Vinterpaladset. Vinterpaladset var – som navnet antyder – vinterboligen for den russiske zar.

DER ER TRE STORE FORDELE VED ET RUSSERVINDUE:

  1. Det sikrer et konstant flow af frisk luft uden at være åbent
  2. Det opvarmer den friske luft ved hjælp af skorstenseffekten (varm luft stiger op)
  3. Det består af flere lag glas end almindelige vinduer og giver derfor også en effektiv lydisolation

Gennem årene har russervinduet haft flere forskellige designs, som alle byggede på den naturlige skorstenseffekt. Varm luft stiger til vejrs, og derfor har russervinduet altid haft hul i bunden på ydersiden og hul i toppen indenfor.

Mange af vinduerne har været simple. Nogle har bare haft huller direkte i glasset. Andre er produceret med halve vinduer og greb, som du selv skal åbne. Få har ligefrem været elegante.

Fælles for alle typer af russervinduer er tanken om at få frisk luft ind i bunden og slippe den videre ind i bygningen gennem toppen.

ALTERNATIV TIL RUSSERVINDUE

Vi har skabt et moderne og elegant alternativ til russervinduer. Idéen med at udnytte skorstenseffekten var genial til det kolde klima i Skt. Petersborg. Det er den også i Danmark og andre lande, hvor vi oplever meget kolde perioder.

Derfor har vi udviklet et intelligent vindue, som udnytter naturens egne kræfter optimalt til at sikre et sundt indeklima i moderne byggerier.

Vi har altså luret konceptet i russervinduer og gjort vores egne vinduerne endnu bedre. Selvom de både består af to lag termoglas og en indvendig forsatsrude, er de gjort så slanke som muligt.

Når vores vinduer med naturlig ventilation installeres i bygninger, sikrer de et konstant luftskifte. Fordi den friske luft er varmet op på vej ind gennem vinduet, giver det også et lavere varmeforbrug.

VINDUE MED LYDISOLATION

Pointen med Ventilationsvinduet var ikke oprindeligt at give lydisolation. Trafikken var ikke nær så voldsom i 1750’erne, som den er i moderne byer. Det var trods alt mere end 100 år før bilens opfindelse.

Det vigtigste ved de oprindelige russervinduer var, at de kunne hjælpe med at holde zaren varm. Og det er den detalje, der har drevet os i udviklingen af vores vinduer.

Men der er en væsentlig lydisolation i vinduerne. Det er en af flere grunde til, at vores vinduer er populære til især renoveringer af ejendomme, der ligger ud til trafikkerede veje.

Det ekstra lag glas og luften i mellemrummet fungerer som en lydsluse. Lydbølgerne møder flere flader undervejs og bliver brudt eller ædt helt op på vej gennem russervinduer. Den lydisolation er en stor fordel for brugere og beboere. I vores vinduer skal lyden passere gennem små ventiler, så den tit går helt tabt, før den når indenfor. Det er effektiv lydisolation.

Takket være lydisolationen behøver vores slutbrugere altså ikke at vælge mellem trafikstøj og overophedning. De får hele tiden frisk luft ind, mens vinduets teknologi beskytter dem mod støj og en stor del af den forurening, som er i luften i vores byer. Uden at de skal røre en finger!

På den måde er vores version af russervinduet med til at give byggebranchen og ejendomsbranchen nogle spændende muligheder for at gøre plads til flere mennesker tæt på bykernerne uden at gå på kompromis med deres leve- og arbejdsforhold.

Russervinduer til bæredygtigt byggeri

I dag kan du få Ventilationsvinduer – et intelligent og moderne vindue med naturlig ventilation – i flere forskellige designs. Vi producerer dem, så de passer perfekt til det enkelte byggeri. Vores serie Vent-1900 er designet til renovering af historiske bygninger fra før 1960.

Hvis du skal bygge et moderne, bæredygtigt byggeri, vil det være mest oplagt for dig at se på vores Vent-2000 serie. De vinduer fås både i træ og alu, så de passer perfekt til moderne byggerier, men giver dig naturlig ventilation med konceptet, vi kender fra russervinduer.

Vil du vide mere om de byggerier, vores videreudvikling af det klassiske russervindue indgår i?

Så se vores mange referencer.

GØR SUND VENTILATION TIL EN GOD FORRETNING

Du får størst glæde af vores erfaringer, hvis vi får lov at hjælpe dig fra starten af dit projekt. Fortæl os lidt om dine planer. Så kontakter en af vores indeklima-eksperter dig så snart som muligt.

[contact-form-7 id="131" title="Contact Page Form"]