LÆREN FRA VEJEN TIL SEIER

LivingBetter deltog i TV-programmet Vejen til Seier

LivingBetter gik hele vejen til finalen

Vi var i 2019 deltagere i iværksætter-programmet Vejen til Seier på TV2. Vi fik desværre ikke Lars Seier Christensen med som investor i LivingBetter. Men vi fik alligevel meget ud af oplevelsen.

Derfor vil vi gerne sige mange tak til TV2, Lars Seier Christensen og hans team for at tage valsen med os.

Vores største lektie fra de mange runder i iværksætter-programmet er, at det ikke længere er vores mål at gå efter en finansiel investor til LivingBetter.

Deltagelsen i Vejen til Seier på TV2 var meget lærerig for hele virksomheden bag LivingBetter og Ventilationsvinduet. Vi blev kort fortalt bekræftet i, at vores fokus skal være at få en industriel investor, som kender til udfordringerne i byggebranchen.

Living Better og Ventilationsvinduet var dog som koncepter interessante nok til at bære os til finalen.

Det er vi taknemmelige for. Men mange af detaljerne om vores koncept og potentiale forsvandt desværre i klipperummet. Vi har i fællesskab med EU investeret 50 millioner kroner i udviklingen af projektet, fordi vi tror på det. Siden programmet har vi også fået et gennembrud især indenfor renovering.

Vi leverer nu mange nye vinduer til boligforeninger og hjælper Kræftens Bekæmpelse med nye vinduer. Foreningen fører med vores produkter hovedsædet tilbage til arkitektens oprindelige udtryk og sikrer et sundt indeklima for medarbejderne.

FOR TEKNISK TIL TV

Lars Seier havde mest fokus på de resultater, der allerede var skabt i virksomhederne. Vi har respekt for hans tilgang, som må siges at have skabt gode resultater for ham og Seier Capital.

Et tungt og teknisk udviklingsprodukt til byggeindustrien kræver lang tid og mange ressourcer til dokumentation. Når man så er trængt igennem til markedet, er der til gengæld store muligheder. Man kan sige, at bygningsreglementerne ikke gør det let at lave godt tv.

Derfor er Christian Thing og jeg ikke helt enige i, at man skal fokusere på historiske resultater. Vi stod sammen om at gøre Unidrain til en stor succes. Det arbejde tog også mange år. 

Ligesom termostaterne fra Danfoss og cirkulationspumperne fra Grundfos er det ikke noget, der er skabt på bare fem eller 10 år (uden sammenligning i øvrigt med de ikoniske danske virksomheder).

Det fælles træk for alle fire virksomheder er, at de sælger løsninger til byggebranchen. Byggebranchen er konservativ, og derfor tager det lang tid at få den til at tage nye løsninger ind.

I bund og grund er Ventilationsvinduet en teknologivirksomhed. Ikke en vinduesproducent. Fordi vi kender byggebranchen har vi bare sat gang i de løsninger, hvor teknologien giver mening. Vi har derfor udviklet …

  • En globalt patenteret ventil, som gør vinduer i stand til at lufte ud automatisk
  • Det strategisk utætte vindue, som udnytter potentialet i ventilen ved at styre strømmen af frisk luft
  • Det komplette energi- og indeklima-koncept LivingBetter, som genvinder energien fra luften til varme

FLERE IVÆRKSÆTTERPROGRAMMER, TAK!

Nye løsninger til byggebranchen tager lang tid om at vinde indpas. Og selvom man producerer et mere dybdegående iværksætterprogram end for eksempel DR’s Løvens Hule, kan det være noget nær umuligt at formidle koncepterne godt nok.

Lars Seier Christensen ved meget om at investere fornuftigt. Men som han selv siger, har hans portefølje ikke de store synergier med vores virksomhed. Det kan være mere værd for begge parter at få en investor ind, som kender branchen. Derfor arbejder vi videre i den retning.

Vejen til Seier er et stort skridt i den rigtige retning, når det gælder at producere lærerigt tv om iværksætteri. Som medvirkende vil man nok altid ønske, at flere tekniske detaljer blev prioriteret over følelsesmæssige udbrud og tv-tekniske kunstpauser.

Der er et uforløst potentiale til at vise flere nødvendige aspekter af kunsten i at skabe succesrige nye virksomheder i et lille land som Danmark.

Vi håber en dag at kunne se en sæson 2 af Vejen til Seier.

Indtil da kan du se programmet på TV2 Play og Seiers egen opfølgning, som går endnu mere i dybden på Efterspil.nu.

Se mere om, hvordan Living Better kan give dig sundt indeklima.

GØR SUND VENTILATION TIL EN GOD FORRETNING

Du får størst glæde af vores erfaringer, hvis vi får lov at hjælpe dig fra starten af dit projekt. Fortæl os lidt om dine planer. Så kontakter en af vores indeklima-eksperter dig så snart som muligt.

[contact-form-7 id="131" title="Contact Page Form"]