Det blev ikke til en investering fra Lars Seier Christensen. Men vi vil gerne sige mange tak til TV2, Lars Seier og hans team for at tage valsen med os. Stort tillykke til Spring Copenhagen. Vi ønsker jer stor succes!

Vores største lektier er, at det ikke længere er vores mål at gå efter en finansiel investor til Ventilationsvinduet og LivingBetter.

Deltagelsen i Vejen til Seier på TV2 var meget lærerig for hele LivingBetter, som har udviklet Ventilationsvinduet. Vi blev kort fortalt bekræftet i, at vort fokus skal være at få en industriel investor, som kender til udfordringerne i byggebranchen.

LivingBetter og Ventilationsvinduet var interessante nok til at bære os i finalen. Det er vi taknemmelige for. Men mange af detaljerne om vores koncept og potentiale forsvandt desværre i klipperummet. Vi har i fællesskab med EU investeret 50 millioner kroner i udviklingen af projektet, fordi vi tror på det.

Lars Seier havde mest fokus på de resultater, der allerede var skabt i virksomhederne. Vi har respekt for hans tilgang, som må siges at have skabt gode resultater for ham og Seier Capital.

Et tungt og teknisk udviklingsprodukt til byggeindustrien kræver lang tid og mange ressourcer til dokumentation. Når man så er trængt igennem til markedet, er der til gengæld store muligheder. Man kan sige, at bygningsreglementerne ikke gør det let at lave godt tv.

Derfor er Christian Thing og jeg ikke helt enige i, at man skal fokusere på historiske resultater. Vi stod sammen om at gøre Unidrain til en stor succes. Det arbejde tog også mange år. Ligesom termostaterne fra Danfoss og cirkulationspumperne fra Grundfos er det ikke noget, der er skabt på bare fem eller 10 år. Uden sammenligning i øvrigt med de ikoniske danske virksomheder.

Vejen til Seier er et stort skridt i den rigtige retning, når det gælder at producere lærerigt tv om iværksætteri. Som medvirkende vil man nok altid ønske, at flere tekniske detaljer blev prioriteret over følelsesmæssige udbrud og tv-tekniske kunstpauser. Der er et uforløst potentiale til at vise flere nødvendige aspekter af kunsten i at skabe succesrige nye virksomheder i et lille land som Danmark. Vi glæder os til sæson 2!

Peter L. Clausen
Adm. direktør
LivingBetter

Du kan se vores medvirken i Lars Seiers Efterspil her: